De Secondhandshop Foarinoar aan de Prakkenstrjitte in Damwâld, een van de deelnemers aan de Winkeltjesroute De Wouden.Ingezonden foto

Damwald De meeste deelnemers aan de Winkeltjesroute De Wouden zetten de deuren van hun bedrijf zaterdag 6 augustus weer open van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers worden dan verrast met enkele nazomeracties, zoals bij Secondhandshop Foarinoar aan de Prakkenstrjuitte 10 in Damwâld. Daar wordt aan iedere vijfde betalende klant een cadeautje uitgereikt.

De routekaart met alle adressen is bij elk winkeltje gratis verkrijgbaar. De route telt dertien deelnemers. Op diverse adressen wordt men verrast in verband met de nazomeractie. Het aanbod aan artikelen is zeer divers. Het varieert van brocante, curiosa, vintage kleding tot woondecoraties, cadeauartikelen, fruit, planten, kunstnijverheid, theetuin en meer.

De route is ongeveer 45 kilometer lang en loopt van Damwâld, Broeksterwâld, De Westereen, Noardburgum, Burgum tot Rinsumageast. In verband met de vakantietijd zijn enkele winkeltjes gesloten, namelijk de nummers 3, 13 en 14 op de kaart van de route. Meer informatie over de route is te vinden op www.wrwo.nl. Houd er rekening mee dat pinnen nog niet bij elk winkeltje mogelijk is.

Artikel Dokkumer Courant 3 augustus 2022